Het is druk op de kade!

Onlangs mochten wij weer lekker out of the box denken.

Een van onze gerenommeerde klanten vroeg ons om 39 coils met Flexible Composite Pipes (FCP) naar onze locatie te halen om daarna op Flatracks te laden.

Op het eerste oog een normale klus, zou je denken. De uitdaging bij deze opdracht zat hem vooral in het transport. De over-breedte en hoogte van de coils maakte het namelijk een complex karwei.

Ter illustratie: iedere coil heeft een afmeting van 410cm x 146cm x 420 cm. Elk met een gewicht van 2770 kg. Het totale gewicht van het transport kwam op een ruime ton uit. Een mooie uitdaging voor onze mannen, dus aan de bak!

De coils stonden opgeslagen op een locatie in Rotterdam met een kade-aansluiting. Hierdoor werd het een eenvoudige keuze om een barge in te zetten. Onze 123 meter lange kade met eigen wateraansluiting kwam hierbij natuurlijk perfect van pas.

Na het lossen van de coils zijn deze geladen op 6 x 40’ Flatracks. Daaropvolgend werd onze kade omgetoverd tot een mini-containerterminal. Hier werden de 40’ Flatracks weer in een barge geladen om uiteindelijk te worden aangeleverd op de deepsea-terminal. Eindbestemming? Het Midden-Oosten!