Houten holblokken

Houten holblokken, de beste manier om uw ronde goederen goed vast te zetten

Sommige goederen die getransporteerd of opgeslagen moeten worden, zijn lastiger vast te zetten dan andere. Dat geldt bijvoorbeeld voor zaken die een ronde vorm hebben, zoals pijpen, buizen, tanks en ketels. Ook deze producten moeten tijdens het transport goed beschermd en ondersteund zijn. Daarom wordt er in dergelijke gevallen vaak gebruik gemaakt van houten holblokken.

Houten holblokken
Image
Image

Stevig vastzetten van ronde producten

Het gebruiken van houten holblokken is de beste manier om producten met rondingen vast te zetten. Ronde producten zoals pijpen en buizen worden door de houten holblokken, vaak in combinatie met een kist of een krat, vastgezet. Op deze manier goed beschermd tegen heen en weer schuiven of rollen tijdens het transport. Hierdoor worden beschadigingen aan uw goederen voorkomen. Eventueel kan bij kwetsbare producten ook gebruik gemaakt worden van houten holblokken. In combinatie met extra bescherming in de vorm van vilt, bevestigingsbeugels of rubber.

Ronde producten

Houten holblokken in verschillende maten

Er bestaan verschillende soorten en maten houten holblokken. Er is daarom altijd wel een passend houten holbok te vinden of te maken voor uw product. Houten holblokken worden altijd geleverd volgens de ISPM 15 norm. Ze kunnen gebruikt worden in aanvulling op een kist, krat of flatrack, maar dat is niet noodzakelijk. Afhankelijk van het te vervoeren product kunnen houten holblokken ook als ‘stand-alone’ ondersteuning worden gebruikt.

Maten
Image
Image

Houten holblokken in diverse uitvoeringen

Houten holblokken kunnen niet alleen in verschillende maten worden geleverd, maar ook uit verschillend materiaal worden gemaakt. De holblokken kunnen op een aantal manieren gefabriceerd worden. Ze kunnen worden gezaagd uit vol vurenhout of gefreesd uit multiplex plaat. Andere variaties voor het maken van houten holblokken zijn dat deze laagsgewijs opgebouwd zijn uit vurenhouten balken en planken of laagsgewijs opgebouwd zijn uit gefreesde multiplex platen. Uiteraard is het hout waarvan de houten holblokken gemaakt altijd conform de ISPM 15 norm.

Diversiteit

Advies op maat

Houten holblokken geven optimale ondersteuning en bescherming van uw product tijdens transport of opslag. Goed passende houten holblokken zorgen ervoor dat uw product stevig vast zit en dat verschuiving en beschadiging tijdens het transport voorkomen wordt.

Voor een advies wat betreft de verpakking, bescherming en het vastzetten van uw goederen tijdens transport of opslag kunt u altijd terecht bij Fladderak. Onze vakmensen staan klaar om voor u en uw producten een advies op maat te maken, zodat uw producten altijd veilig kunnen worden vervoerd.

Advies
Image