ISPM 15 standaard

ISPM 15 standaard

ISPM 15 (International Phytosanitary Measure 15) is een door de International Plant Protection Convention (IPPC) ingestelde standaard voor verpakkingshout.

De IPPC is een onderdeel van de United Nations Food andere organismen die mogelijk in het verpakkingshout zitten om zo verdere verspreiding over de wereld tegen te gaan. De regeling is vastgesteld in 2002 en later nog eens aangepast in 2006.

ISPM 15
Image
Image

Waarom ISPM 15 standaard gebruiken?

De internationale stand de zending weigeren of zelfs vernietigen.

Zendingen met verpakkingshout dat voldoet aan de eisen conform ISPM 15 standenoverzicht.

Waarom ISPM 15

ISPM 15 merkteken

Verpakkingshout dat voldoet aan de IPPC voorwaarden, heeft het officiële ISPM 15 merkteken. Dit merkteken heeft de volgende kenmerken:

– Een ISO land is dat NL
– Een 3-cijferig registratienummer van de behandelaar van het hout
– Een code van de behandelingswijze – de keuze is tussen Heat Treatment (HT), Dielectric Heating (DH) of Methyl Bromide (MB)

De behandeling van het hout dient altijd door een gecertificeerd bedrijf te gebeuren. Gecertificeerde bedrijven zijn in het bezit van een 3-cijferig registratienummer dat op het merkteken vermeld moet zijn.

Merkteken
Image
Image

Houten verpakkingsmateriaal

Alle houten verpakkingsmaterialen vallen onder de IPPC regeling. Te denken valt aan pallets, kisten, kratten, industriële verpakkingsmateriaal, haspels en ook stuwhout. Voor stuwhout geldt dat het weliswaar valt onder dezelfde standaard als het verpakkingshout, maar dat er wel een verschil is wat betreft het merkteken. Stuwhout dat voldoet aan de voorwaarden wordt voorzien van een ISPM 15 merkteken, waarbij de letter ‘D’ (dunnage) wordt toegevoegd aan de buitenzijde.

Houten verpakkingen die zijn voorzien van het officiële merkteken bieden de garantie dat ze voldoen aan alle eisen. Bedrijven die voorzien zijn van het SMHV certificaat leveren houten verpakkingsmateriaal volgens de ISPM 15 standaard.

Verpakking