Fladderak, een SMHV gecertificeerd bedrijf

Fladderak, een SMHV gecertificeerd bedrijf

Fladderak is een betrouwbare partner voor al uw export packing. Wij zijn ook een bedrijf dat de veiligheid van ons verpakkingsmateriaal hoog in het vaand.

SMHV
Image
Image

ISPM 15 standaard

Steeds meer landaard houten verpakkingen probleemloos over de hele wereld kunt transporteren.

ISPM 15

Stichting Markering Houten Verpakking

In Nederland moeten voldoen om SMHV gecertificeerd te zijn. Bedrijven die SMHV gecertificeerd zijn voldoen dus  altijd aan de internationale eisen op het gebied van gebruik van houten verpakkingen bij export packing.

Stichting
Image
Image

Handboek SMHV

In het handeld mag worden. Alleen hout met het ISMP 15 merkteken is toestaan om te gebruiken als verpakkingsmateriaal door een SMHV gecertificeerd bedrijf.

Er zijn een paar uitzonderingen. Hout dat 6 mm of dunner is en plaatmateriaal van hout dat geproduceerd is door middel van verlijmen, hitte en/of druk vallen buiten deze regels. Te denken valt hierbij aan houten vaten voor wijn en gedistilleerde dranken, houten geschenkverpakkingen voor wijn, sigaren, en andeld moeten zijn tegen de aanwezigheid van ongedierte.

Handboek SMHV

Stuwhout

Stuwhout wordt gebruikt op schepen om ladingen goed vast te zetten tijdens het transport en om ervoor te zorgen dat de goederen beschermd worden  tegen vocht en contaminatie tijdens het transport over zee. Stuwhout voorkomt dat de lading gaat schuiven of rollen. 

Ook stuwhout wordt beschouwd als houten verpakkingsmateriaal en dient daarom ook te voldoen aan de ISPM 15 standaard door een SMHV gecertificeerd bedrijf. Om te kunnen controleren dat ook het stuwhout voldoet aan de eisen dient het voorzien te worden van een speciaal ISMP 15 merkteken waarbij de letter ‘D’ (dunnage) wordt toegevoegd.

Stuwhout
Image