Fladderak, een SMHV gecertificeerd bedrijf

Fladderak, een SMHV gecertificeerd bedrijf

Fladderak is een betrouwbare partner voor al uw export packing. Wij zijn ook een bedrijf dat de veiligheid van ons verpakkingsmateriaal hoog in het vaandel heeft staan. Dat betekent dat wij al jaren SMHV gecertificeerd zijn. Bij onze houten verpakkingen maken wij dan ook alleen maar gebruik van hout dat voldoet aan de ISPM 15 standaard. Hierdoor heeft u als klant de garantie dat uw goederen probleemloos getransporteerd kunnen worden naar het buitenland.

SMHV
Image
Image

ISPM 15 standaard

Steeds meer landen eisen dat voor houten verpakkingen uitsluitend gebruik gemaakt wordt van hout dat voldoet aan de ISPM 15 standaard. Het is zelfs zo dat zendingen met verpakkingshout dat geen ISPM 15 merkteken heeft linea recta worden teruggestuurd of in sommige gevallen zelfs geheel worden vernietigd. U wilt natuurlijk niet dat u dat overkomt. Om dergelijke risico’s te vermijden, kunt u het beste in zee gaan met een firma zoals Fladderak die SMHV gecertificeerd is. Als SMHV gecertificeerd bedrijf kunnen wij u garanderen dat u uw goederen met onze ISMP 15 standaard houten verpakkingen probleemloos over de hele wereld kunt transporteren.

ISPM 15

Stichting Markering Houten Verpakking

In Nederland is alles rondom het gebruik van ISPM 15 standaard verpakkingshout geregeld via de Stichting Markering Houten Verpakking of SMHV. De SMHV heeft de internationale eisen die aan ISPM 15 standaard worden gesteld omgezet in een praktisch handboek waarin alle nationale eisen vermeld staan waaraan bedrijven in Nederland moeten voldoen om SMHV gecertificeerd te zijn. Bedrijven die SMHV gecertificeerd zijn voldoen dus  altijd aan de internationale eisen op het gebied van gebruik van houten verpakkingen bij export packing.

Stichting
Image
Image

Handboek SMHV

In het handboek van de SMHV staat vermeld dat de ISPM 15 standaard betrekking heeft op alle houten verpakkingsmateriaal, inclusief het eventuele stuwhout. ISMP 15 standaard geldt als de norm wat betreft de manier waarop het hout behandeld mag worden. Alleen hout met het ISMP 15 merkteken is toestaan om te gebruiken als verpakkingsmateriaal door een SMHV gecertificeerd bedrijf.

Er zijn een paar uitzonderingen. Hout dat 6 mm of dunner is en plaatmateriaal van hout dat geproduceerd is door middel van verlijmen, hitte en/of druk vallen buiten deze regels. Te denken valt hierbij aan houten vaten voor wijn en gedistilleerde dranken, houten geschenkverpakkingen voor wijn, sigaren, en andere goederen, zaagsel, houtspaanders, houtwol en alle houten delen die permanent vastzitten aan de containers en de vrachtwagens. Echter, ook voor deze houten onderdelen geldt ook dat zij behandeld moeten zijn tegen de aanwezigheid van ongedierte.

Handboek SMHV

Stuwhout

Stuwhout wordt gebruikt op schepen om ladingen goed vast te zetten tijdens het transport en om ervoor te zorgen dat de goederen beschermd worden  tegen vocht en contaminatie tijdens het transport over zee. Stuwhout voorkomt dat de lading gaat schuiven of rollen. 

Ook stuwhout wordt beschouwd als houten verpakkingsmateriaal en dient daarom ook te voldoen aan de ISPM 15 standaard door een SMHV gecertificeerd bedrijf. Om te kunnen controleren dat ook het stuwhout voldoet aan de eisen dient het voorzien te worden van een speciaal ISMP 15 merkteken waarbij de letter ‘D’ (dunnage) wordt toegevoegd.

Stuwhout
Image