Warehousing voor veilige en goedkope opslag

Warehousing voor veilige en goedkope opslag

Warehousing is een term die vaak gebruikt wordt in de logistieke dienstverlening. Het is een algemene naam voor het opslaan van goederen. Producten die via warehousing worden opgeslagen, kunnen voorraden zijn van consumentenproducten van winkels of webshops, maar ook grondstoffen, verpakkingsmaterialen, (reserve)onderdelen of goederen die nog op transport moeten, kunnen op deze manier opgeslagen worden. Dit lijkt eenvoudig, maar toch hebben klanten soms vragen over warehousing. Wat is warehousing nu precies? Waarom zou je er gebruik van maken? Aan welke specifieke voorwaarden moet voldaan worden, willen we van warehousing kunnen spreken?

Veilig goedkoop
Image
Image

Warehousing en het distributiecentrum

Met warehousing bedoelen we het opslaan van goederen. Deze goederen worden meestal in een later stadium verkocht en/of ergens naartoe getransporteerd. Naast de termen warehouse of warehousing wordt soms ook het woord distributiecentrum gebruikt. Dit klopt niet, want dit zijn twee verschillende zaken. Een warehouse is slechts een opslagruimte. Een distributiecentrum slaat ook goederen op, maar houdt zich daarnaast bezig met orderpicking en orderverwerking en soms zelfs met het transport van goederen naar de klant.

Distributiecentrum

Een warehouse is een magazijn

Een magazijn is eigenlijk een andere bedrijven hun voorraad niet in eigen beheer hoeven te houden. Het voordeel van warehousing is dat het ruimte en kosten bespaart.

Magazijn
Image
Image

Kenmerken van een warehouse

Bij een warehouse zult u speciale laadkades aantreffen waar vrachtwagens hun goederen kunnen in- of uitladen. Meeste van deze magazijnen beschikken uiteraard over grote stellingen waar de goederen gemakkelijk in opgeborgen kunnen worden. Om dit allemaal zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren, wordt gebruik gemaakt van kranen, vorkheftrucks en/of transportbanden. De goederen kunnen zo tevens gesorteerd worden.

Kenmerken

Warehousing management

Warehouse management is het beheer van het magazijn. Een warehouse kan niet goed functioneren zonder een geavanceerd WMS of warehouse management systeem met specifieke voorraad beheersoftware. Dergelijk digitaal systeem verzamelt alle informatie over de voorraad. Niet alleen hoeveel producten er nog op voorraad zijn, maar ook waar deze voorraad zich precies bevindt in het warehouse. Daarnaast wordt bijgehouden wat er nieuw binnenkomt en wordt er informatie over transport en verzending opgeslagen. Door gebruik te maken van een WMS kan zowel het warehouse personeel als de klant inzicht in de actuele voorraad krijgen.

Management
Image
Image

Waarom zou u kiezen voor warehousing?

Vaak wordt voor warehousing gekozen vanwege het gunstige kostenplaatje voor de opslag van goederen. Een andere reden is dat een bedrijf simpelweg niet zelf over voldoende opslagruimte beschikt. Daarnaast betekent warehousing ook een stuk gemak voor de klant.

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van warehousing voor uw goederen of zoekt u naar betrouwbare en voordelige opslag met voorraadbeheer, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

Waarom?