Lashen

Het lashen van goederen voor transport

Met lashen of vastsjorren wordt bedoeld dat landen of touwen. De keuze van de manier van lashen is afhankelijk van de aard van de goederen en de manier waarop de goederen verpakt zijn. De lading wordt in ieder geval zo goed mogelijk vastgezet. Hierdoor kunnen de goederen veilig en zeewaardig getransporteerd worden.

Lashen
Image
Image

Uw goederen veilig en beschermd transporteren

Het lashen van goederen is van het grootste belang voor de veiligheid en de het behoud van de lading. Bij de voorbereidingen van het transport is het van belang om eerst te bepalen hoe de lading het beste beschermd kan worden tegen invloeden van buitenaf. Afhankelijk van de aard van de goederen kan gekozen worden voor bijvoorbeeld dichte containers of containers die gedeeltelijk open zijn, zoals flatrack containers. Om goederen optimaal te beschermen is het mogelijk om deze voor het transport in te krimpen met speciale krimpfolie. Voor zeetransport is een corrosiewerende VCI-krimpfolie een verstandige keuze bij goederen die corrosiegevoelig zijn.

Beschermd

Lashen: een nauwkeurige klus voor experts

Lashen is een nauwkeurig en langdurig karwei. Hierbij dient altijd rekening gehouden te worden met de bewegingen die het transport onderweg kan gaan maken. Lashen is dan ook een klus voor experts die precies weten wat ze moeten doen. Voor het vastzetten van de lading kan gebruik gemaakt worden van verschillende methodes. Nadat de goederen eerst zorgvuldig zijn verpakt, kan de lading stug of schokdempend gestuwd worden. Dit is afhankelijk van de aard van de lading. Als u kiest voor de experts van Fladderak kunt u er op vertrouwen dat uw goederen altijd vakkundig en efficiënt worden vastgezet.

Experts
Image
Image

Stug of schokdempend stuwen van containers en flatracks

De laadruimte van een schip dient door het stuwen van de containers optimaal benut te worden. Daarnaast wordt de lading extra goed vast gezet door het te lashen met verschillende soorten hulpmiddelen. Afhankelijk van de lading kunnen de goederen stug of schokdempend worden vastgezet. Bij stug stuwen van de lading gebruiken we bij voorkeur afblokhout, nylon banden of stuwkussens om de goederen vast te zetten. Bij schokdempend stuwen wordt gebruik gemaakt van airbags en/of cocolok vloeren.

Fladderak heeft jarenlange ervaring met het lashen van allerlei soorten scheepslading. Nadat we uw goederen zorgvuldig hebben verpakt, stuwen we uw containers – of die van de rederij –  met dezelfde vakkundigheid en efficiëntie. We benutten de laadruimte optimaal en zorgen voor een goede verdeling en zeevaste zekering van de lading.

Stuwen