Houten verpakking

Houten verpakking

Het gebruik van houten verpakking bij export of opslag is een veelzijdige oplossing die bij vrijwel alle soorten goederen kan worden toegepast. Welke verpakking gekozen wordt, hangt uiteraard af van het soort product, de transportwijze en de faciliteiten op de verzendings- en bestemmingsplaats. Voor transport per vliegtuig of over land is een andere verpakking nodig dan voor zendingen met schepen. Desondanks worden houten verpakkingen heel vaak voor deze vormen van transport gebruikt. Aangezien Fladderak SMHV gecertificeerd is, kunt u ervan op aan dat al onze houten verpakkingen volgens ISMP 15 standaard zijn gemaakt.

Houten verpakking
Image
Image

ISPM 15 regelgeving

Voorwaarde voor alle houten verpakking is dat het gebruikte hout voldoet aan  aan de voorwaarden van de ISPM 15 standaard. Houten verpakkingen die hier aan voldoen zijn altijd voorzien van een officieel merkteken. Hierdoor heeft u de garantie dat de houten verpakking voldoen aan alle eisen.

ISPM 15 is een door de International Plant Protection Convention (IPPC) ingestelde standaard voor houten verpakking. Het doel van deze standaard is om parasieten en andere organismen, die eventueel in het verpakkingshout zitten, te doden, om zo verspreiding over de wereld tegen te gaan. Als een houten verpakking niet volgens de ISPM 15 standaard is behandeld, kan een land de zending weigeren of zelfs vernietigen.

Regelgeving

ISPM 15 merkteken

U kunt altijd zelf controleren of een houten verpakking wel behandeld is volgens ISPM 15 standaard door te kijken naar het speciale ISPM merkteken . Of u doet alleen maar zaken met een SMHV gecertificeerd bedrijf zoals Fladderak.

Het ISPM 15 standaard merkteken op houten verpakking heeft de volgende kenmerken:

Een ISO landcode – voor Nederland is dat NL

Een 3-cijferig registratienummer van de behandelaar van het hout

Een code van de behandelingswijze – de keuze is tussen Heat Treatment (HT), Dielectric Heating (DH) of Methyl Bromide (MB)

Merkteken
Image
Image

SMHV gecertificeerd

In Nederland is het gebruik van de ISPM 15 standaard voor verpakkingshout geregeld via de Stichting Markering Houten Verpakking of SMHV. Bedrijven die SMHV gecertificeerd zijn zoals Fladderak voldoen altijd aan de internationale eisen. Op het gebied van gebruik van houten verpakkingen bij export packing.

SMHV gecertificeerd

Houten holblokken

Er zijn goederen die getransporteerd of opgeslagen moeten worden, die moeilijk vast te zetten zijn vanwege hun ronde vorm. Voorbeelden van dergelijke goederen zijn pijpen, buizen, tanks en ketels. Omdat ook deze ronde producten tijdens het transport beschermd en ondersteund moeten zijn. Er wordt in dergelijke gevallen vaak gebruik gemaakt van houten holblokken. Net zoals andere houten verpakking bij Fladderak zijn ook deze houten holblokken conform de ISPM 15 standaard behandeld.

Holblokken
Image
Image

Fladderak zorgt voor houten verpakkingen op maat

Bij houten verpakking valt te denken aan pallets, kisten, kratten, industriële verpakkingsmateriaal, haspels en ook het stuwhout. Hiermee worden de goederen vastgezet voor transport. Aangezien export packing voor alle vormen van transport onze expertise is, kunnen wij u adviseren de beste verpakking voor uw product. Bovendien ontwerpen we de verpakkingen zo dat deze optimaal passen bij het type transport. Fladderak levert altijd maatwerk wat betreft verpakkingen. Wij maken deze zelf in onze eigen zagerij en timmerfabriek. Heeft u vragen over de juiste verpakkingswijze bij de export van uw goederen? Neem dan gerust contact met ons op.

Op maat