Krimpfolie

Krimpfolie: de beste manier om uw goederen te beschermen

Het is in veel gevallen verstandig om goederen voor transport in te pakken met krimpfolie voor optimale bescherming. Dit zogenaamde inkrimpen zorgt voor een soort tweede huid die tijdens transport en opslag uw goederen beschermt tegen vuil, stof, water, steenslag en corrosie. Bij Fladderak WRAP IT kunnen we vrijwel alles voor u in krimpfolie inpakken. Kisten, kratten, machines, boten, installaties. U zegt het maar. Inkrimping zorgt ervoor dat uw goederen ongeschonden aankomen op de eindbestemming.

Krimpfolie
Image
Image

Krimpfolie bij opslag en transport

Het inkrimpen of wrappen van goederen is een beschermingsmethode die gebruikt wordt bij opslag en transport van goederen. Door kisten en kratten te wrappen met krimpfolie zijn deze optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dat geldt ook voor losse objecten zoals machines of installaties. Krimpfolie kan ook gebruikt worden voor goederen die enige tijd in opslag moeten blijven zoals bijvoorbeeld een boot die de winterstalling in gaat.

Opslag

Conventionele verpakkingen

Goederen die in een conventionele verpakking zitten zoals een kist of krat en die geen speciale bescherming tegen bijvoorbeeld corrosie nodig hebben, kunnen prima verpakt worden in witte krimpfolie van 300 mu dikte. Na verhitting trekt de folie samen tot een soort tweede huid die strak om de verpakking heen komt te zitten. Dit is een optimale vorm van bescherming tegen stof, vocht en/of wind.

Conventioneel
Image
Image

Machines, boten en andere losse objecten

Wanneer goederen niet kunnen worden verpakt in een conventionele verpakking, maar toch goed beschermd dienen te worden voor transport of tijdens langdurige opslag, is het gebruik van krimpfolie de perfecte oplossing. Bij Fladderak WRAP IT pakken we uw machine, boot of wat u maar wilt helemaal in met behulp van een gepatenteerde folie die gemaakt is van hoogwaardig en dik polyethyleen.

Losse objecten

Extra bescherming

Goederen kunnen op verschillende manieren worden gewrapt. Na overleg met de klant wordt gekozen wat de beste manier is. Sommige objecten kunnen helemaal in krimpfolie worden gewikkeld. Bij andiger om de onderkant vrij te laten en de folie aan de onderzijde van het object vast te maken.

Als er scherpe onderdelen zijn die scheuren in de krimpfolie zouden kunnen veroorzaken, kan extra bescherming worden aangebracht in de vorm van bijvoorbeeld foam of hout. Dat geldt ook voor onderdelen die zeer kwetsbaar zijn. Als de krimpfolie om de goederen gewikkeld zit, wordt deze verwarmd met een speciale heater. Hierdoor trekt de folie strak als een tweede huid om de goederen en om de eventuele extra bescherming heen.

Bescherming
Image
Image

Corrosiegevoelige goederen beschermen

Bij corrosiegevoelige goederen is het mogelijk om te kiezen voor een speciale vorm van krimpfolie. Deze VCI (Vapour Corrosion Inhibitor) folie gaat condensvorming tegen, waardoor eventuele corrosie voorkomen wordt. De VCI krimpfolie wordt met name gebruikt bij zeetransport. Behalve de al eerder genoemde witte krimpfolie en de corrosiewerende VCI folie bestaan er ook transparante, UV bestendig en brandvertragende krimpfolie.

Als u meer wilt weten over deze soorten krimpfolie of als u een advies over het inkrimpen van goederen wenst, kunt u altijd bij Fladderak WRAP IT terecht. Wij kunnen u alles over het inkrimpproces vertellen.

Corrosiegevoelig