Container maten

Container maten

Containers hebben grote voordelen bij het vervoer van goederen. Het kost om te beginnen minder tijd bij het laden en lossen als de goederen in een container zitten. Ook kan er bespaard worden op de verpakking van de goederen, omdat de weersinvloeden tijdens het transport  nauwelijks een rol van betekenis spelen. Containers kunnen na belading tevens verzegeld worden, waardoor de goederen ook nog eens relatief veilig zijn. Kortom, vervoer door middel van containers betekent vaak een flinke besparing op de totale transportkosten. We kennen verschillende container maten. Dat betekent dat voor ieder soort transport wel een passende maat te vinden is.

Container maten
Image
Image

Container maten in feet

Er zijn verschillende soorten en maten in containers. De container maten worden in de regel aangeven in feet. Dit wordt aangegeven door de afkorting ft of nog eenvoudiger door een apostrof ‘. Waarom niet in meters, vraagt u zich misschien af? Dat komt omdat het metrische systeem waar de meter toe behoort in Engelandaardmaten voor containers die internationaal gebruikt geworden.

In feet

Standaardcontainermaten

De container maten die we het vaakst zien zijn de 20 ft en 40 ft containers. De breedte van dergelijke containers is meestal 8 ft, vanwege de breedte van de de wegen waarover de containers vervoerd moeten worden. De hoogte van de 20 ft en 40 ft containers kan variëren. Meestal ligt de hoogte tussen de 8 ft en 9,6 ft. Dit betekent dat je voor een gemiddelde 20 ft container kan rekenen op een inhoud van zo’n 30 m3. Dat is goed voor 18 tot 24 ton aan vracht.

De 20 ft container wordt bij voorkeur gebruikt voor zware lading. De 40 ft containers is meer geschikt voor lading met veel volume. Een speciale versie van de 40 ft container is de 40 ft high cube, die extra hoog is.

Om een idee te krijgen hoe groot deze containers in stande tabel de afmetingen in meters zien.

Container

Lengte

Breedte

Hoogte

20 ft

6.10 meter

2.44 meter

2.60 meter

40 ft

12.20 meter

2.44 meter

2.60 meter

40 ft high cube

12.20 meter

2.44 meter

2.90 meter

Standaard
Image
Image

Containers in bijzondere maten

Behalve de standaard gesloten container maten bestaan er ook container maten voor speciale goederen. Bijvoorbeeld Open Top containers voor goederen die alleen van bovenaf geladen kunnen worden of Bulk container voor los gestorte lading. Ieder type container heeft een maximale laadcapaciteit. Deze staat aangegeven op de achterzijde van elke container.

Het is ook mogelijk om containers te kopen die geen standaard afmetingen hebben. Dergelijke containers kunt u kopen, indien nodig, tegen dagprijs bij Fladderak. Kijk hier voor een overzicht van de mogelijke afmetingen van containers die wij bij Fladderak voor u kunnen verzorgen.

Bijzondere maten