Industriële conservering

Uw goederen veilig vervoeren? Onze oplossingen voor industriële conservering bieden uitkomst!

Industriële conservering betekent kortweg dat wij ervoor zorgen dat goederen vervoerd worden met behoud van kwaliteit en veiligheid. Afhankelijk van het type product en de wijze van vervoeren bieden wij verschillende technieken aan.

Conservering
Image
Image
Image
Image

Deze methoden van industriële conservering bieden wij aan

Allereerst bieden we de technieken om een zending vacuüm te verpakken. Dit proces van industriële conservering houdt in dat de producten luchtvrij verpakt zijn. Hierdoor kunnen levensmiddelen niet bederven en zijn ook overige producten beschermd. Neem contact met ons op voor de specifieke mogelijkheden.

Wanneer je producten goed wilt beschermen tegen vocht is het gebruik van een droogmiddel aan te bevelen. Droogmiddel bestaat vaak uit kleine zakjes gevuld met poeder die vocht absorberen. Deze methode van industriële conservering kan er, tot wel wekenlang, voor zorgen dat eventueel vocht geen kans krijgt om schade aan te richten. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van het zogeheten Silica gel.

Aluminiumfolie lijkt een basisproduct, dat thuis ook gewoon in de la ligt. Het wordt voornamelijk gebruikt voor industriële conservering in de levensmiddelenbranche. Het voornaamste voordeel van dit product is dat het bestand is tegen hitte en daarnaast dat het levensmiddelen beschermt tegen vocht en de lucht. Zo wordt eten langer bewaard. Een bekend nadeel is wel dat aluminiumfolie relatief slecht voor het milieu is.

VCI-folie beschermt metalen tegen roest. Het De afkorting VCI staat voor vluchtige corrosiewerende stoffen. Deze stoffen creëren aan de binnenkant een veilige omgeving, waarbij onbehandelde metalen niet kunnen roesten. Als je op zoek bent naar industriële conservering voor dit type producten, dan informeren we je graag over de mogelijkheden.

Methoden

Industriële conservering

Voor grotere verpakkingen kunnen VCI matten van toepassing zijn. De VCI matten hebben in principe dezelfde werking als het hierboven genoemde VCI-folie, maar zijn bij uitstek geschikt voor het verzenden van grotere zendingen. Wij geven je graag alle informatie over deze vorm van industriële conservering.

Verder wijzen we ook graag op de mogelijkheid om gebruik te maken van antistatische folie. Deze folie is antistatisch gemaakt waardoor hij niet gevoelig is voor elektrische lading. Dit product wordt met name gebruikt bij het vervoeren van elektronische apparaten waarbij het aantrekken van stof vermeden moet worden. Andere voordelen van dit product zijn dat het waterdicht is en dat het een milieuvriendelijk vorm van industriële conservering is.

Tenslotte bespreken we nog de optie van krimpfolie. Dit wordt voornamelijk toegepast bij het vervoer van complete pallets. Prettig is dat krimpfolie ook beschreven kan worden. We vertellen je graag alles over dit type product!

Industriële conservering
Image
Image
Image

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Voor alle oplossingen met betrekking tot industriële conservering kun je bij Fladderak terecht. Ook als je denkt een type conservering nodig te hebben die niet direct staat omschreven op onze website kun je altijd contact opnemen. Wij gaan dan graag met je om de tafel zitten om zo te bedenken hoe we ook jouw type goederen veilig kunnen vervoeren met behulp van de allernieuwste technieken op het gebied van industriële conservering.

Mogelijkheden